Cand esti nevoit sa schimbi bujiile automobilului tau?

3 minute , timp de citit

In ceea ce priveste piesele pe care trebuie sa le schimbi, probabil ca ai observat ca indiferent de timpul, perioada care trece uzura acestora isi spune cuvantul. Mai cu seama cam acelasi lucru se poate intampla si in cazul bujiilor motorului. 

Iar daca inca aveti dubii in privinta acestora trebuie sa stiti ca bujiile sunt componente ale motorului, ce produc scantei electrice cu scopul de a porni arderea din interiorul cilindrilor motorului pe benzina. In alta ordine de idei daca aceste bujii nu sunt eficiente, motorul care functioneaza pe baza de benzina nu va putea porni. 

Principalul rol al bujiilor

Inevitabil sunt lucruri fara de care masina ta nu poate functiona, chiar daca este intr-o stare impecabila. Iar printre aceste lucruri putem aminti de bujii, mai ales daca ai un motor pe benzina. Prin urmare pentru a defini cat mai bine rolul si functionarea acestor bujii trebuie sa stim cum pot produce ele acele scantei electrice ce pot porni matorul. 

In primul rand ca o astfel de scanteie electrica se poate produce prin impulsul de inalta tensiune ce apare intre capul si acei electrozi de la capatul inferior al bujiilor. Prin urmare ineficienta bujiilor se reflecta in sistemul de aprindere, mai exact in componente precum bobina de aprindere. 

Se poate intampla ca in anumite cazuri sa nu-ti dai seama ca bujiile tale trebuiesc inlocuite, deoarece acestea nu prezinta nici un fel de semn care sa te alarmeze. Dar sunt cazuri in care aceasta problema iti este semnalata prin anumite aspecte, iar aici putem enumera urmatoarele deficiente:

motorul nu porneste usor;

ruleaza interupt;

din punct de vedere vizual bujiile devin murdare;

instabilitate la relanti;

se poate intampla ca la drum lung motorul sa se comporte in parametrii normali si sa nu observati ca aveti probleme cu bujiile;

De altfel specialistii spun ca cel mai indicat ar fi atunci cand schimbati o bujie sa le schimbati pe toate. Ba mai mult decat atat probabil ca stiti deja ca sunt doua tipuri de bujii pe care trebuie sa le aveti in vedere si pe care trebuie sa le verificati din cand in cand. Mai cu seama aceste bujii sunt impartite in bujii conventionale (acestea trebuiesc schimbate dupa ce au o uzura de aproximativ 50 de mii de kilometri) si bujii cu varf de platina sau iridiu (pe acestea trebuie sa le schimbi daca au parte de o uzura de circa 100 de mii de kilometri). 

Pana una alta nu strica deloc sa te informezi cu privire la aceste mici elemente ale motorului, care sunt foarte importante. Cu cat vei stii mai multe informatii cu atat vei fi capabil sa te decizi de unde vei achizitiona aceste bujii si daca merita sa le cumperi mai ieftin din parcurile de dezmembrari auto. 

Desi preferabil ar fi sa iti achizitionezi fiecare piesa din magazinele de specialitate, noi, cu termen de valabilitate si garantia cu care acestea sunt insotite. Chiar daca pe moment nu te gandesti la aceste lucruri in timp vei realiza cat de importanta este garantia sau faptul ca poti returna sau schimba piesa achizitionata de tine. Alte articole auto care ar putea sa te intereseze

Cei mai multi dintre specialistii auto vor spune ca vei avea nevoie de un intercooler, numai daca

Nu mai trebuie sa mai spunem ca iarna a dat intotdeauna batai de cap soferilor. Si nu prin prisma

In ceea ce priveste piesele pe care trebuie sa le schimbi, probabil ca ai observat ca indiferent

Poate pare de necrezut dar si proprietarii masinilor , sau marcilor de lux apeleaza la repararea

Bmw-ul este o marca foarte des intalnita pe strazile din Romania pentru ca foarte multi romani se

Indiferent de marca masinii pe care o posezi se poate intampla ca la un moment dat sa fii nevoit

Cand ai avut ultima data probleme cu masina ta? Este foarte posibil ca raspunsul vostru sa fie unul

Turbina, cunoscută și sub numele de turbocompresor, este una dintre principalele piese anexe al