Care sunt cele mai cautate piese auto pe timp de iarna?

3 minute , timp de citit

Avand in vedere ca in momentul de fata ne pregatim temeinic pentru iarna, cred ca ar trebui sa realizam acelasi lucru si pentru automobilul nostru. Iar persoanele ce au un grad ridicat al simtului responsabilitatii vor fi primele care se vor indrepta catre acest lucru si care vor stii intotdeauna ca sezonul rece este unul plin de incercari, in special pentru masina si tot ce implica aceasta. 

De asemenea tot in sezonul rece au loc un numar ridicat de accidente, ceea ce nu este de dorit. Iar aici am putea spune ca ar fi indicat sa va verificati autovehiculul atat la sistemul de franare, cat si la anvelope, dar si electomotorul. Intrucat sunt automobile ce au aceasta problema frecvent pe timp de iarna si ar fi foarte util sa va verificati masina. Si sa o pregatiti de iarna inainte sa intampinati cozile, fara sa fiti nevoiti sa pierdeti un anumit timp in asteptarea rezolvarii acestei probleme. 

 Pentru ca tot am vorbit despre problemele pe care le intampina soferii pe timp de iarna, nu cred ca mai este nevoie sa amintim de celebrele tamponari, care pot provoca pagube serioase atat din neatentia ta, cat si din neatentia altora. Iar printre pagubele de acest tip putem intalni defectiuni ale urmatoarelor piese si parti componente din masina:

-discuri de frana;

-placute de frana;

-amortizoare;

-anvelope;

-stopuri;

-bujii;

-bara fata sau bara spate;

-oglinzi;

Bineinteles lista poate continua, mai ales daca amintim de acele “tamponari usoare” sau micile zgarieturi ce ar trebui reparate mult mai usor si intr-un timp mult mai scurt. Pana la urma personalul calificat de la un service auto iti va sugera locul de unde ai putea sa-ti achizitionezi piesele si de ce nu iti va spune de unde poti cumpara piese ieftine second hand. 

Pe de alta parte un pont pe care trebuie sa-l stiti deja este cel legat de dezmembrari masini, intrucat aici veti gasi intr-un timp foarte scurt piesele necesare pentru reparatia masinii voastre. Si pentru ca nimanui nu ii face placere sa aiba masina stricata pe timp de iarna, aceasta metoda de a cumpara piese second hand dintr-un parc de dezmembrari auto pare sa fie una dintre cele mai folosite.

 In plus de asta ar trebui sa tineti cont si de faptul ca aici puteti gasi orice tip de piesa aveti nevoie, indiferent de marca acesteia. Ceea ce pentru multi dintre voi acesta poate reprezenta un adevarat beneficiu. Mai ales daca luati in calcul termenul in care doriti sa va reparati masina, dar si perioadele in care aveti nevoie de masina voastra. 

Cu toate astea nu uitati ca pe timp de iarna lucrurile stau putin diferit fata de sezonul cald, avand in vedere ca numarul persoanelor ce cauta diverse piese este unul ridicat. Ceea ce poate sa duca la o cerere mult mai mare pentru anumite piese, iar voi sa fiti nevoiti sa cautati piesa respectiva si in alta parte. 

De aceea in acest moment am ajuns sa ne intrebam oare cati dintre voi au achizitionat piese din parcurile de dezmembrari auto si oare cati dintre voi aveti sa va faceti reprosuri in legatura cu acest fapt?Alte articole auto care ar putea sa te intereseze

De foarte multe ori o parte dintre proprietarii de automobile au fost nevoiti sa ajunga la un anu

Goana dupa masinile din strainatate a devenit un element obisnuit printre cei ce isi doresc sa cu

Skoda este o masina foarte fiabila si rezistenta si din acest motiv este o masina foarte bine van

Ai tot auzit vorbindu-se de ceva vreme despre piese auto din dezmembrari insa nu te-ai interesat

Faptul ca ne plangem deseori de starea precara a drumurilor din aceasta tara nu mai este o enigma

Pentru a recunoaste problemele filtrelor este necesar, printre multe altele, sa stim la ce ne aju

Una dintre marile preocupari ale soferilor atunci cand se apropie iarna este de fapt echiparea ma

Nu mai trebuie sa mai spunem ca iarna a dat intotdeauna batai de cap soferilor. Si nu prin prisma