Care sunt piesele pe care trebuie sa le inlocuiesti la o anumita perioada de timp?

4 minute , timp de citit

Intr-o lume in plina evolutie si intr-o miscare continua am ajuns sa fim dependenti de masina pe care o avem in dotare. Cu toate astea grija pentru automobilul nostru ne face deseori sa intram in panica, atunci cand nu este cazul. Ba mai mult decat atat ar trebui sa fim constienti de faptul ca, la fel ca orice produs, si masina noastra are diferite componente ce necesita o schimbare/inlocuire “frecventa” a lor. 

Bineinteles ca acest lucru nu trebuie sa te faca sa te ingrijorezi prea tare, ci ba din contra ai putea sa te gandesti ce ai putea face ca acele piese pe care tu te-ai decis sa le schimbi si cum le poti valorifica si pe acestea. Dar mai intai de toate ar trebui sa trecem in revista, acele piese ce necesita o ingrijire mai speciala si pe care trebuie sa le schimbi intr-un anumit interval de timp.

Care sunt cele mai cunoscute piese pe care trebuie sa le ai in vedere?

Chiar daca te-ai obisnuit sa-ti schimbi anvelopele in fiecare sezon asta nu inseamna ca doar aceste anvelope sunt singurele ce pot fi inlocuite. Pe langa acestea mai putem adauga si urmatoarele piese, chiar daca nu le schimbi foarte des:

toba;

ambreajul;

alternatorul;

injectoarele;

electromotorul;

Si poate ca dintre toate aceste piese pe care esti nevoit sa le schimbi la un moment dat, una dintre cele mai importante este electromotorul. 

Electromotorul- asa cum stiti este format din doua parti componente, adica dintr-un motor electric si un solenoid. Electromotorul este acela care ajuta la  pornirea motorului, si care totodata ofera curent electric consumatorilor. Insa componenta pe care trebuie sa o schimbati in cazul electomotorului este solenoidul.

Injectoarele – pentru a evita schimbarea destul de des a injectoarelor trebuie sa aveti grija in primul rand la combustibilul pe care il utilizati. Din cauza calitatii combustibilului pe care il folositi, dar si a neschimbarii filtrelor (pentru benzina/motorina) - trebuie sa ai mare grija in privinta schimbarii injectoarelor.

Toba – dupa cum stim toba masinii este/reprezinta evacuarea si tot aceasta este responsabila si de zgomotul extern pe care il intalnim destul de des la automobilele vechi si foarte vechi. Cum stiinta evolueaza, in prezent gasim pentru modelele noi de masini tobe din inox care sunt mult mai rezistente. 

Ambreajul – nu cred ca mai este cazul sa mai spunem de ce trebuie sa schimbati destul de frecvent ambreajul, dar avand in vedere infrastructura din tara noastra, acest lucru nu ar trebui sa ne mai mire.

In mod normal ambreajul ar trebui schimbat la o anumita distanta parcursa, la un anumit numar de kilometrii, insa acest lucru nu este valabil si daca drumul, carosabilul este plin de gropi.

Alternatorul – chiar daca aceasta piesa nu se strica destul de des, si aceasta trebuie inlocuita odata si odata, mai cu seama ca alternatorul este un motor electric ce produce curent, dar si un generator de energie. 

Prin urmare chiar daca nu sunt piese care sa necesite schimbarea/inlocuirea acestora, factorii externi (carosabilul, combustibilul), duc la deteriorarea acestora si nevoia de a le inlocui. Insa chiar si asa te poti gandi la cum valorifici piesele pe care tocmai le-ai inlocuit, caci bineinteles ca poti avea la indemana si aceasta varianta. 

Mai cu seama daca iti schimbi din timp anumite componente ale masinii si nu sunt inca deteriorate ai putea sa valorifici toate acestea in centre specializate . Ceea ce nu este deloc rau, mai ales daca aveti in vedere ca va puteti recupera o parte din banii pe care i-ati investit in piesele noi. 

Cu toate acestea nu trebuie sa va faceti mari sperante in privinta faptului ca nu veti fi nevoiti sa schimbati piesele pentru automobilul vostru, deoarece macar o data veti fi nevoiti sa faceti acest lucru, mai tarziu sau mai devreme este doar o chestiune de timp.Alte articole auto care ar putea sa te intereseze

Ford Focus II reprezinta a doua generatie a modelului creat de producatorul american. A fost co

Cu siguranta pasionatii de BMW vor spune ca modelul lor favorit este cel mai bun si nu are rost s

Prima generatie de Skoda Octavia, denumita 1U sau Tour, a aparut in anul 1996 si a iesit de pe

Citroen C4 a aparut pentru prima data pe piata in anul 2004 ca o masina compacta din segmentul

De foarte multe ori esti tentat sa cauti piesele cu cele mai mici preturi pentru a putea realiza

Intr-o lume plina de pericole si plina de accidente ce se petrec pe soselele din aceasta tara te

Proiectul rabla 2018 a fost aprobat de ministerul mediului si derulat pri