Ce facem cu masina dupa un accident grav?

4 minute , timp de citit

De foarte multe ori avem tendinta ca de fiecare data cand ne achizitionam ceva nou sa spunem ca acelui produs nu i se va intampla nimic rau si ca il vom pastra cat mai mult timp cu putinta. Cam fix acelasi lucru se intampla in cazul automobilului pe care ni-l achizitionam. 

Chiar daca in cea mai mare parte noi avem grija de masina noastra, in trafic pericolul pandeste la orice pas. Si nu-i de mirare ca deseori ne trezim in mijlocul unui accident pe care nu noi le-am provocat. Din aceasta cauza pagubele pot intrece de foarte multe ori suma de achizitie a masinii, dar si suma de bani pe care trebuie sa o achiti pentru reparatiile acesteia. Si de aceea foarte multe persoane se gandesc la urmatoarea intrebare: “merita sa mai reparam aceasta masina sau sa achizitionam o alta?”. 

Iar daca esti una dintre persoanele careia i s-a intamplat acest lucru cu siguranta ai fost pusa si in aceasta ipostaza. Insa mai cu seama ar trebui ca intr-un astfel de moment sa stim ce trebuie sa facem pentru a nu pierde foarte mult timp in solutionarea problemei noastre.

Care sunt motivele pentru care ai incerca sa repari masina busita?

Unul dintre principalele motive pentru care ai recurge la repararea automobilului ar fi acela ca esti atasat de respectiva masina, mai ales in cazul in care este modelul pe care ti l-ai dorit din totdeauna. Un alt motiv pentru care ai apela, de asemenea, la reparatii este acela ca nu au preturi exorbitante piesele de schimb, dar si tot procesul necesar reprezentat de aceste reparatii. Bineinteles ca la aceasta intrebare mai putem adauga drept raspuns si faptul ca iti poti repara masina pe polita de asigurare acelui ce se face vinovat de respectivul accident.

De ce sa nu-ti pierzi vremea pe reparatii in cazul in care masina este foarte busita?

Printre nenumaratele motive pe care le poti gasi si le poti avea la indemana se numara si urmatoarele:

costul reparatiilor este mult mai ridicat fata de ceea ce te asteptai; 

nu gasesti toate piesele de care tu ai nevoie sau timpul in care aceste piese ar sosi pentru reparatii este mult prea mare;

tu esti principalul vinovat de accident si nu te poti folosi de asigurarea altcuiva;

ai gasit o varianta mai buna pentru a inlocui masina busita cu una noua, care sa fie in perfecta stare de functionare;

Nu cred ca mai este cazul sa spunem ca fiecare propietar al unui automobil isi doreste tot ce este mai bun si mai util pentru bugetul sau.  Caci de foarte multe ori acesta este impedimentul ce nu ne permite sa realizam achizitiile pe care ni le dorim. 

In alta ordine de idei trebuie sa specificam si sa identificam daca masina respectiva merita sa fie reparata sau sa o inlocuim. Iar daca ne hotaram sa o schimbam cu o alta, ce putem face cu respectiva masina busita?

Ce poti face pentru a te debarasa de masina grav avariata?

Desi nu foarte multi sunt de acord cu aceasta varianta, dar se rezuma la ea, solutia ideala ar fi sa dati spre vanzare masina lovita catre parcurile de dezmembrari. Iar daca nu ai avut in vedere acest lucru ar trebui sa iei in calcul ca apeland la aceasta modalitate scapi de urmatorii factori de stres:

costuri ridicate pentru reparatie;

timp pierdut pentru solutionarea unor acte in vederea reparatiilor automobilului;

lipsa anumitor piese in cazul reparatiilor;

In plus de asta ar fi interesant de observat faptul ca daca iti vei vinde masina busita intr-un parc de dezmembrari  vei obtine si o suma frumusica, iar factorii de stres enumerati mai sus vor disparea complet. Nu veti mai fi nevoiti sa rezolvati o sumedenie de probleme pentru a scapa de o grija. 

Iar daca vom gandi in profunzime, o masina reparata nu va fi nicioadata in perfecta stare de functionare, precum o masina noua. Insa in cele din urma tu trebuie sa te hotarasti, sa pui in balanta toate datele si sa iei decizia perfecta pentru tine. Dar avand in vedere  toate datele de mai sus, singura solutie viabila este aceea de a vinde masina catre parcurile de dezmembrari, mai ales ca ai posibilitatea de a o vinde integral.Alte articole auto care ar putea sa te intereseze

Ford Focus III Este Unul Dintre Noile Modele din Dezmembrari

Cea de-a treia generatie de Ford Focu

Una dintre marile preocupari ale soferilor atunci cand se apropie iarna este de fapt echiparea ma

Cu siguranta in Romania sunt foarte multi pasionati ai marcii Ford si foarte multi romani au al

Goana dupa masinile din strainatate a devenit un element obisnuit printre cei ce isi doresc sa cu

Proiectul rabla 2018 a fost aprobat de ministerul mediului si derulat pri

Poate pare de necrezut dar si proprietarii masinilor , sau marcilor de lux apeleaza la repararea

Citroen C4 a aparut pentru prima data pe piata in anul 2004 ca o masina compacta din segmentul