Ce poti face pentru a evita accidentele, atunci cand este polei?

3 minute , timp de citit

Una dintre cele mai mari batai de cap pe timp de iarna este reprezentat in mare masura de polei. Indiferent ca vorbim despre pietoni sau despre soferi de cele mai multe ori poleiul a condus la numeroase accidente grave, pe care nici unii, nici ceilalti nu le-au putut impiedica. 

Pana la urma pentru a evita astfel de accidente trebuie sa iei in calcul mai multi factori si de asemenea sa ai in vedere cateva aspecte care sa te ajute in acele momente in care pioleiul devine cel mai aprig dusman. Prin urmare putina prudenta nu strica nimanui. 

In cele din urma poleiul este mult mai periculos decat zapada, avand in vedere ca stratul subtire de gheata nu este vizibil pe carosabil si de cele mai multe ori accidentele apar la orice pas. Cea mai usoara metoda de a identifica acest carosabil cu polei este aceea in care franezi usor si iti dai seama ca rotile aluneca. 

Prin urmare este foarte usor sa aveam parte de mici accidente, dar si de accidente mai grave. Iar printre cele mai avariate parti ale masinii se numara farurile, bara din fata sau bara din spate, dar si alte elemente ce tin de directie sau de sistemul de franare. 

Cu toate astea cei mai multi aleg sa inlocuiasca toate aceste parti si piese cu acele piese pe care le gasesc la dezmembrari, pentru ca sunt mult mai ieftine fata de unele noi achizitionate dintr-un showroom. Iar cele mai cumparate piese din dezmembrari sunt farurile, dar si bara de fata sau de spate. Ideal ar fi sa stim cum sa actionam cand poleiul este prezent pe carosabil. Iar in acest sens trebuie sa aveti in vedere urmatoarele lucruri:

reducerea vitezei;

dotarea masinii cu anvelope de iarna;

verificarea luminilor;

Pe cat de uzuale par toate aceste lucruri, ei bine, in cele din urma tocmai acestea fac diferenta. Cu atat mai mult daca ne gandim la simplul fapt ca pe timp de noapte poleiul poate fi mult mai vizibil in lumina farurilor. De aceea este foarte important sa va verificati sistemul de lumini, iar in cazul in care acesta nu functioneaza corespunzator sa aveti in vedere sa-l reparati in cel mai scurt timp posibil. 

Nu trebuie sa uitati nici de anvelope, mai ales ca acestea intra primele in contact cu poleiul si tot ele sunt responsabile pentru balansul si alunecarea masinii pe polei. Un alt factor important cu un mare impact este legat de adaptarea conditiilor de mers la conditiile meteo si a carosabilului. 

Chiar daca ne-am obisnuit foarte mult cu aceasta fraza ea este inca bine definita prin prisma nenumaratelor accidente ce se produc pe drumurile patriei. In plus de asta trebuie sa recunoastem faptul ca indiferent de sezonul in care ne aflam, fie iarna, fie vara, adesea viteza mare a reprezentat o adevarata problema. 

Iar ca urmare a tuturor aceste lucruri radarele pandesc soferii pe fiecare artera si drum important din tara. Dar cel mai bine ar fi ca fiecare sofer sa constientizeze riscurile la care se supun ori de cate ori se gandesc sa mareasca viteza de deplasare. 

 Alte articole auto care ar putea sa te intereseze

Peugeot este o marca de masini "rafinata", pentru cei cu gusturi sofisticate si in Romania sunt f

Probabil ca nu de putine ori te-ai intrebat care va fi consumul masinii tale in cazul in care vei

Toyota este o marca de masini de origine japoneza si in Romania exista foarte multi pasionati a

Opel este una dintre marcile care s-au vandut cu succes in Romania si este o marca de masini foar

Stim cu totii ca in ziua de astazi sa iti cumperi o masina nu este ceva imposibil, mai bine spus

Indiferent de tipul de masina pe care il ai in dotare acesta, uneori, poate intampina ceva proble

A doua generatie de Audi A4, mai exact varianta B6, a fost produsa intre 2000 si 2005. Bazat pe

Sezonul de iarna nu a fost niciodata bland cu participantii la trafic, dar asta nu inseamna ca nu