Ce trebuie sa stii despre masinile second hand?

3 minute , timp de citit

Chiar daca ti-ai dorit o masina nou-nouta din reprezentanta ti-ai dat seama in scurt timp ca nu ai nici o sansa sa realizezi o asemenea achizitie. Si desi esti constient ca ar putea exista varianta cumpararii unui astfel de automobil in rate, nu esti sigur ca vei fi capabil sa achiti toate acele rate. Dar daca totusi iti doresti si ai nevoie de un autoturism ai putea cumpara o masina second hand. 

Asa cum stiti si voi nu este cea mai buna solutie, dar cel putin iti poti face treburile cu ea. Ba mai mult decat atat daca va avea parte de o intretinere corecta si corespunzatoare s-ar putea sa-ti dai seama ca achizitia ta nu a fost in van. Dar pentru a te putea bucura de acest lucru trebuie sa cunosti cateva aspecte interesante.

Ce trebuie sa faci prima data dupa ce ti-ai cumparat o masina second hand?

Chiar daca unele lucruri te-ar putea costa anumiti bani trebuie sa realizezi anumite lucruri pentru a avea parte de o masina functionala cat mai mult timp. S-ar putea ca la un moment dat sa nu iei in seama aceste lucruri marunte, dar ele sunt necesare pentru o mai buna functionare a masinii pe care abia ai reusit sa ti-o achizitionezi. 

Si pentru ca tot ne-am propus sa amintim de lucrurile de baza si cu adevarat importante pe care tu trebuie sa le faci mai intai si intai dupa ce ti-ai cumparat o masina second hand verifica urmatoarele aspecte:

verifica distributia;

nu uita sa faci schimbul de ulei din motor;

verifica sistemul de franare;

schimba toate filtrele din dotarea masinii tale;

o verificare intr-un service specializat nu ar strica;

rezolva toate problemele ce tin de actele masinii;

Cu toate ca majoritatea acestor lucruri insemana de fapt alte sume de bani investite nu ar trebui sa te feresti sa le faci. In special daca ti-ai achizitionat masina de pe internet si nu cunosti istoricul acesteia. 

Cu cat te gandesti sa ii faci o verificare amanuntita cu atat mai bine. Iar daca nu vei face acest lucru nu vei stii niciodata cand si ce tip de piese se vor strica. Si se poate intampla sa te lase in pana cand esti la drum lung. Cu cat vei analiza aceasta situatie din timp si vei schimba piesele necesare, cu atat drumurile catre service si catre reparatii nu vor mai fi atat de dese. 

Si nu trebuie sa-ti faci griji in privinta pieselor, caci ai putea sa cumperi piese la mana a doua fara sa ai parte de cine stie ce probleme, chiar daca nu ai bugetul necesar pentru piese noi, de calitate superioara. Te poti folosi de piesele din parcurile de dezmembrari si de disponibilitatea mare a acestora, cu atat mai mult ca pretul lor este unul decent. 

Astfel vei fi nevoit sa achizitionezi produse noi, doar in cazul acelor piese care nu sunt indicate sa le cumperi de la dezmembrari, deoarece uzura acestora poate afecta intr-un oarecare mod functionalitatea masinii tale. Alte articole auto care ar putea sa te intereseze

Intr-o lume in plina evolutie si intr-o miscare continua am ajuns sa fim dependenti de masina pe

Cei mai multi dintre specialistii auto vor spune ca vei avea nevoie de un intercooler, numai daca

Ai tot auzit vorbindu-se de ceva vreme despre piese auto din dezmembrari insa nu te-ai interesat

Renault este o marca cu traditie la noi in Romania si daca ne amintim Nicole Ceausescu a dat ordi

Cele mai nefericite situatii sunt atunci cand iti dai seama ca nu poti sa scapi de o anumita prob

A doua generatie de Audi A4, mai exact varianta B6, a fost produsa intre 2000 si 2005. Bazat pe

Intr-o lume in care viteza este cuvantul de baza pentru tot ce se intampla ar trebui ca uneori sa