Cum sa economisesti bani avand in vedere cheltuielile automobilului tau?

Cum sa economisesti bani avand in vedere cheltuielile automobilului tau?

3 minute , timp de cititCam cat de des ai fost pus in situatia in care a trebuit sa renunti la cateva lucruri importante pentru familia ta, pentru a putea la un moment dat sa achizitionezi anumite piese pentru autoturismul tau? 

De cate ori ai fost pus in situatia in care a trebuit sa te imprumuti de o anumita suma de bani pentru a putea acoperi costurile unor reparatii pe care le-a suportat masina ta? 

Cu totii recunoastem astfel de situatii, in special cei ce au nevoie si circula cu autovehiculele lor in fiecare zi. Altfel spus nu trebuie sa fii cel mai mare cunoscator sa-ti dai seama ca bugetul tau din prezent nu-ti va fi de mare folos daca masina ta va suferi un accident sau daca pagubele acesteia vor fi foarte mari. 

Bineinteles putem sa amintim, aici, ca cele mai frecvente accidente sau tamponarile se produc din cauza starii precare a carosabilului. Si nu mai este nevoie sa mai amintim de gropile cu care ne confruntam zi de zi. Pe langa acest factor important vom putea aminti si de conditiile meteo (pe care foarte putine persoane le iau in serios), dar si neatentia de la volan.

Oare de cate ori nu ai vorbit la telefon in timp ce tu conduceai? Sau de cate ori nu ai scapat telefonul din mana in timp ce tu erai un participant la trafic? Desi stim ca toate aceste lucruri sunt penalizate de catre politistii rutieri si constientizam ca amenzile sunt destul de ridicate, o buna parte dintre conducatorii auto nu se pot abtine sa faca acest lucru. Iar asta se intampla si in cazul vitezei excesive cu care unii dintre noi se deplaseaza. Si cu toate astea mai sunt nenumarate aspecte pe care le poti analiza inainte sa-ti distrugi masina. 

Ba mai mult decat atat daca tu constientizezi toate aceste lucruri ai putea, de asemenea, sa iei in calcul cateva metode pe care sa le pui in practica pentru a mai economisi cateva sume de bani pentru nevoile familiei tale.

Ce variante ai pentru a economisi mici sume de bani si pentru a tine masina la distanta de diversele reparatii?

Indiferent ca vorbim de cheltuielile lunare sau de cele care apar pe neasteptate nu trebuie sa ignorati nici eventualele cheltuieli care pot aparea in cazul automobilului vostru. Iar pentru a scapa de drumurile la service-ul auto specializat ar trebui sa apelezi si tu la aceste metode:

-utilizeaza din cand in cand vaselina pentru a proteja anumite componente ale masinii tale. Nu este chiar atat de confortanil sa faci acest lucru, dar cel putin vei evita cateva reparatii;

-nu uita ca cel mai potrivit ar fi sa pornesti aerul conditionat in mers, la relanti. Acest lucru este demn de luat in calcul, deoarece piesele tale nu vor mai avea parte de o uzura foarte mare. Ca in cazul in care ai merge cu o viteza mai mare de 170 km/h, iar turatiile sunt foarte ridicate.

-nu uita ca ai putea sa inlocuiesti anumite produse cu altele. Iar un foarte bun exemplu aici ar fi sa inlocuiti racleta cu solutia pentru gheata. Astfel vei putea evita zgarierea parbrizului si a geamurilor.

Si cu toate  astea daca tot nu ai de ales nu uita ca poti face economii si daca achizitionezi anumite piese second hand din parcurile de dezmembrari.adauga cerere de piesa Adauga cerere de piese