Cum trebuie sa mergi pe timp de iarna pentru a nu-ti defecta piesele auto si pentru a evita accidentele?

3 minute , timp de citit

Putem spune cu certitudine ca cele mai multe accidente, inseosebi, se produc pe timp de iarna. De aceea este foarte important sa stiti cateva notiuni despre cum trebuie sa conduceti pe perioada iarnii. Iar acest lucru este mult mai important, daca sunteti incepatori in arta condusului. 

Cu cat veti respecta toate notiunile ce se impun in condusul pe timp de iarna, cu atat masina voastra va fi protejata. Si nici nu va trebui sa ajungeti in scurt timp in magazinele de specialitate ce au diferite piese auto sau in parcurile de dezmembrari auto. 

Bineinteles intamplarea face ca lucrurile si etapele de care trebuie sa tineti cont sa fie extrem de usoare de pus in practica. Si pana la urma nu sunt nimic altceva decat simple norme de conduita ale condusului, pe timp de iarna, ce va protejeaza de accidentele grave sau de micile tamponari ce pot produce pagube insemnate. Iar printre aceste norme se numara si urmatoarele:

nu mergeti mai mult cu 50 km/h;

aveti grija cum folositi frana;

nu uitati sa utilizati lanturile pentru roti;

ajutati-va de balansul masinii;

nu uitati sa va echipati masina de iarna;

In cele din urma fiecare persoana ce detine un automobil ar trebui sa tina cont de aceste reguli, in special daca isi doreste sa nu aiba parte de accidente si sa se bucure de o deplasare cu masina in siguranta.

Un alt lucru important pe care nu ar trebui sa-l uitati este vorba de pastrarea distantei intre autoturisme in timp ce va deplasati. Nu se stie niciodata cand veti derapa si il veti tampona pe cel din fata, din spatele sau din dreptul vostru. Si cu toate astea ar fi perfect daca sunteti putin mai prudenti fata de obicei. 

Ba mai mult decat atat nu trebuie sa uitati nici sa va echipati autoturismul. O lopetica si un sac de nisip, mic, care sa nu va ocupe foarte mult spatiu in portbagajul masinii vor fi binevenite de fiecare data pe timpul iernii. 

In plus nici lanturile pentru roti nu fac exceptie si asta pentru ca gheata in permanenta a dat batai de cap tuturor. Daca stam si analizam ca cele mai multe tamponari sunt din cauza ghetii, probabil ca fiecare dintre voi va lua in calcul sa isi achizitioneze si un set de lanturi pentru roti, ori de care ori se apropie iarna. 

Nu trebuie sa uitam nici de anvelopele dedicate pentru iarna, intrucat putem spune despre acestea ca sunt cele mai importante elemente pe care trebuie sa le cumparati si sa le montati inainte ca iarna sa-si intre in drepturi. Si chiar daca lucrurile acestea va sunt clare sunt momente in care dati peste persoane care nu au adaptat viteza la conditiile meteo si nici la conditiile din trafic.

Cam asa putem explica multitudinea de accidente care se petrec in timpul iernii si numeroasele pagube materiale pe care le au anumiti proprietari de autoturisme.Alte articole auto care ar putea sa te intereseze

Din ce in ce mai multi romani aleg sa-si cumpere masini japoneze pentru faptul ca sunt foarte fia

Noul model a fost prezentat in cadrul Salonului Auto de la Paris din 2010. Generatia a doua de

De foarte multe ori ne punem intrebarea sau este posibil sa va puneti diverse intrebari ce au leg

Indiferent de momentul in care te mobilizezi sa-ti achizitionezi anvelopele pentru masina ta esti

Ford Focus III Este Unul Dintre Noile Modele din Dezmembrari

Cea de-a treia generatie de Ford Focu

Pentru a recunoaste problemele filtrelor este necesar, printre multe altele, sa stim la ce ne aju

Ford Focus II reprezinta a doua generatie a modelului creat de producatorul american. A fost co

De foarte multe ori esti tentat sa cauti piesele cu cele mai mici preturi pentru a putea realiza