Cum trebuie sa mergi pe timp de iarna pentru a nu-ti defecta piesele auto si pentru a evita accidentele?

3 minute , timp de citit

Putem spune cu certitudine ca cele mai multe accidente, inseosebi, se produc pe timp de iarna. De aceea este foarte important sa stiti cateva notiuni despre cum trebuie sa conduceti pe perioada iarnii. Iar acest lucru este mult mai important, daca sunteti incepatori in arta condusului. 

Cu cat veti respecta toate notiunile ce se impun in condusul pe timp de iarna, cu atat masina voastra va fi protejata. Si nici nu va trebui sa ajungeti in scurt timp in magazinele de specialitate ce au diferite piese auto sau in parcurile de dezmembrari auto. 

Bineinteles intamplarea face ca lucrurile si etapele de care trebuie sa tineti cont sa fie extrem de usoare de pus in practica. Si pana la urma nu sunt nimic altceva decat simple norme de conduita ale condusului, pe timp de iarna, ce va protejeaza de accidentele grave sau de micile tamponari ce pot produce pagube insemnate. Iar printre aceste norme se numara si urmatoarele:

nu mergeti mai mult cu 50 km/h;

aveti grija cum folositi frana;

nu uitati sa utilizati lanturile pentru roti;

ajutati-va de balansul masinii;

nu uitati sa va echipati masina de iarna;

In cele din urma fiecare persoana ce detine un automobil ar trebui sa tina cont de aceste reguli, in special daca isi doreste sa nu aiba parte de accidente si sa se bucure de o deplasare cu masina in siguranta.

Un alt lucru important pe care nu ar trebui sa-l uitati este vorba de pastrarea distantei intre autoturisme in timp ce va deplasati. Nu se stie niciodata cand veti derapa si il veti tampona pe cel din fata, din spatele sau din dreptul vostru. Si cu toate astea ar fi perfect daca sunteti putin mai prudenti fata de obicei. 

Ba mai mult decat atat nu trebuie sa uitati nici sa va echipati autoturismul. O lopetica si un sac de nisip, mic, care sa nu va ocupe foarte mult spatiu in portbagajul masinii vor fi binevenite de fiecare data pe timpul iernii. 

In plus nici lanturile pentru roti nu fac exceptie si asta pentru ca gheata in permanenta a dat batai de cap tuturor. Daca stam si analizam ca cele mai multe tamponari sunt din cauza ghetii, probabil ca fiecare dintre voi va lua in calcul sa isi achizitioneze si un set de lanturi pentru roti, ori de care ori se apropie iarna. 

Nu trebuie sa uitam nici de anvelopele dedicate pentru iarna, intrucat putem spune despre acestea ca sunt cele mai importante elemente pe care trebuie sa le cumparati si sa le montati inainte ca iarna sa-si intre in drepturi. Si chiar daca lucrurile acestea va sunt clare sunt momente in care dati peste persoane care nu au adaptat viteza la conditiile meteo si nici la conditiile din trafic.

Cam asa putem explica multitudinea de accidente care se petrec in timpul iernii si numeroasele pagube materiale pe care le au anumiti proprietari de autoturisme.Alte articole auto care ar putea sa te intereseze

De foarte multe ori o parte dintre proprietarii de automobile au fost nevoiti sa ajunga la un anu

Stim cu totii ca in ziua de astazi sa iti cumperi o masina nu este ceva imposibil, mai bine spus

Cam cat de des ai fost pus in situatia in care a trebuit sa renunti la cateva lucruri importante

Este foarte posibil sa fii avut in vedere acest subiect de foarte mult timp, dar probabil ca nu a

Ca drumurile din tara asta sunt atat de proaste incat vei strica masina cel putin o data pe luna

Intr-o lume plina de pericole si plina de accidente ce se petrec pe soselele din aceasta tara te

Indiferent de bugetul pe care tu il ai pentru a putea face anumite reparatii asupra automobilului

Ideal ar fi ca fiecare persoana ce detine un automobil sa cunoasca si sa stie cat mai multe detal