De ce este mai buna o anvelopa de iarna, in sezonul rece, fata de o anvelopa de vara?

3 minute , timp de citit

De foarte multe ori ne punem intrebarea sau este posibil sa va puneti diverse intrebari ce au legatura cu tipul de anvelope pe care trebuie sa-l achizitionati pe timp de iarna. Bineinteles toata lumea stie ca este preferabil sa-ti echipezi masina corespunzator cu anvelope special concepute pentru sezonul rece. Si asta nu numai de dragul de a scapa de amenzile pe care ti le pot da politistii rutieri, in momentul in care fac controale in trafic. 

Ar fi bine ca inainte sa va ganditi la acest lucru sa luati in calcul si faptul ca este foarte posibil ca pe timp de iarna sa aveti parte de diverse accidente. Pana si acelea care par banale se pot transforma in accidente grave care din pacate s-ar putea sa va coste viata voastra sau a familiei voastre. Din acest motiv ar fi indicat sa va ganditi de doua ori inainte sa achizitionati anvelopele pentru sezonul rece.

Care sunt caracteristicile speciale ale anvelopelor de iarna?

Chiar daca pentru multi dintre voi anvelpele de iarna nu inseamna nimic mai mult decat simple cauciucuri, in momentul in care le cumparati ar trebui sa va ganditi la cel putin doua lucruri esentiale: cat de rezistente sunt acest tip de anvelope? si ma pot ajuta aceste anvelope sa impiedic un eventual  accident?

Daca aveti aceste doua intrebari in minte cu siguranta veti stii ce tip de anvelope sa cumparati si mai ales veti stii locul de unde puteti achizitiona aceste anvelope. Iar pentru cei care nu au un venit consistent, parcurile de dezmembrari vor fi intotdeauna locul unde poti gasi o anvelopa ok, mai ales daca nu circuli foarte mult cu automobilul tau. 

Cu toate acestea ar trebui sa trecem in revista si faptul ca cele mai bune anvelope de iarna va pot oferi urmatoarele lucruri:

sunt rezistente;

au o anduranta mult mai mare fata de anvelopele de iarna;

stabilitatea lor este mult mai buna;

Pe langa toate aceste aspecte trebuie sa luati in calcul si faptul ca anvelopele noi vor fi intotdeauna mult mai potrivite si mai bune in situatii critice decat unele tocite. De aceea cei mai multi dintre specialistii auto va vor indemna sa va cumparati anvelope noi, in fiecare sezon de iarna si bineinteles sa tineti cont de faptul ca trebuie sa aveti pe toate cele patru roti acelas tip de anvelope pentru iarna. 

Astfel veti impiedica atat accidentele cat si multiplele tamponari. Un alt lucru important de care trebuie sa tineti cont este presiunea rotilor. Daca veti fi curiosi veti observa si veti cauta informatii  cu privire la acest mic factor pe care nu toate persoanele il au in vedere. 

Pe de  alta parte trebuie sa aveti grija si la conditiile meteo, dar si la starea carosabilului, care nu de putine ori a adus nenumarate probleme soferilor. Inevitabil anvelopele sunt importante atat pentru tine – sofer, cat si pentru familia ta, in special daca veti merge impreuna in calatorii lungi. Alte articole auto care ar putea sa te intereseze

Sezonul de iarna nu a fost niciodata bland cu participantii la trafic, dar asta nu inseamna ca nu

Intr-o lume in plina evolutie si intr-o miscare continua am ajuns sa fim dependenti de masina pe

Cand ai avut ultima data probleme cu masina ta? Este foarte posibil ca raspunsul vostru sa fie unul

Peugeot este o marca de masini "rafinata", pentru cei cu gusturi sofisticate si in Romania sunt f

Indiferent de marca masinii pe care o posezi se poate intampla ca la un moment dat sa fii nevoit

Cand spui dezmbrari masini, dezmembrari auto, probabil ca prima imagine ce iti vine in minte nu e

Nenumaratele momente in care vei fi nevoit sa iti repari automobilul vor fi exact in sezonul rece

Pentru detinatorii de automobile una dintre cele mai frecvente ingrijorari ale lor se refera stri