De ce sa cumperi piese de la o firma?

4 minute , timp de citit

Intr-o lume in care viteza este cuvantul de baza pentru tot ce se intampla ar trebui ca uneori sa ne oprim in loc si sa stabilim prioritatile si deciziile importante. Si pentru ca de foarte multe ori din cauza grabei uitam lucruri esentiale, astfel de intamplari pot avea loc in orice tip de domeniu. Iar pentru ca de foarte multe ori pe timp de iarna ajungem cel mai des cu masina la reparatii si suntem nevoiti sa achizitionam tot felul de piese ar trebui sa luam in calcul cateva lucruri esentiale:

locul de unde va achizitionati piesele auto;

service-ul la care apelati pentru eventualele reparatii;

calitatea pieselor auto;

Cand spunem ca factorii de mai sus sunt importanti spunem asta pentru ca de cele mai multe ori, daca aceste lucruri sunt luate in seama, atunci se pot evita si problemele cu o anumita gravitate.

Calitatea pieselor auto

Se intampla ca in anumite momente sa nu ne mai gandim la calitatea pieselor, chiar daca stim ca lucrul acesta nu este intocmai ceva bun. Pe de alta parte sunt o multime de locuri de unde poti achizitiona piese auto, chiar daca sunt piese second hand, piese la mana a doua sau pur si simplu sunt piese noi.

Multi ar spune ca pentru a gasi piese de calitate la un pret bun ar trebui sa fii capabil sa realizezi foarte multe cercetari. Si asta este adevarat, dar pentru acest lucru ai nevoie de timp, pe care din pacate uneori nu il ai la dispozitie.

Service-ul la care apelati pentru reparatii

Desi o buna parte dintre voi sunteti tentati si chiar va indreptati catre reprezentanta de unde ati achizitionat masina si alte locatii service sunt potrivite pentru reparatiile masinii tale. Cu putina incredere fata de oamenii pe care ii gasesti in service-ul la care apelezi poate fi benefic pentru masina ta. 

Intrucat nu mai suntem ca in trecut cand cei mai multi dintre noi se temeau de pagube si se vedeau nevoiti sa  piarda timpul pe langa mecanicii auto pentru a se asigura ca masina lor este pe maini bune. Pe aceasta practica o puteti da uitarii, deoarece nu mai este cazul pentru astfel de situatii. 

Locul de unde va achizitionati piesele auto

Nu stiu daca ai dat o foarte mare importanta a acestui lucru, dar bine ar fi daca ai cumpara piesele de la o firma specializata. Si daca prima intrebare care iti vine in minte este de ce? Ei bine, deoarece o firma iti poate oferi si anumite avantaje pentru achizitiile tale. Avantaje ce se pot gasi in urmatoarele caracteristici si masuri pe care le poate avea orice firma respectabila:

garantia pieselor auto achizitionate;

factura pieselor;

primesti retur al pieselor (asta daca este cazul);

si in cea mai nedorita situatie te poti adresa organelor de control;

Chiar daca la prima vedere vei trata toate aceste informatii cu un oarecare dezinteres vei observa ca toate lucrurile amintite mai sus ne sunt necesare in orice moment. De asemenea garantia este una dintre lucrurile pe care ar trebui sa le luati in serios, alaturi de factura, acestea reprezinta principalul mod prin care puteti recurge la un eventual retur al pieselor sau puteti cere schimbarea lor. 

Ba mai mult decat atat, garantia va poate asigura piese noi pentru o mai lunga perioada de timp. De aceea ori de cate ori va ganditi sa achizitionati piese auto ar trebui ca primele locuri ce va vin in minte sa faca referire la firmele ce va pot oferi acest tip de avantaje. In plus daca se intampla sa aveti o discutie mai aprinsa cu cei de unde ai cumparat piesa sau poate nu iti convin anumite lucruri ai putea lua si ceva masuri. 

Spre exemplu daca iti cumperi piesele de la o firma si intr-o anumita situatie nu va puteti intelege sub nici o forma te poti adresa organelor de control, iar acestia vor lua masurile necesare. Insa daca tu cumperi piesele cine stie de pe unde nu vei avea parte de toate avantajele enumerate mai sus si din pacate este posibil sa ramai si fara suma de bani pe care ai cheltuit-o pe respectivele piese. Si daca pana acum nu te-ai gandit la astfel de lucruri ar fi cazul sa te gandesti de acum incolo ce se poate intampla atunci cand vrei sa cumperi piese pentru automobilul tau. Asadar avand in vedere toate elementale prezentate mai sus tu de unde te-ai decis sa iti cumperi piesele auto?Alte articole auto care ar putea sa te intereseze

Una dintre cele mai mari batai de cap pe timp de iarna este reprezentat in mare masura de polei.

Poate pare de necrezut dar si proprietarii masinilor , sau marcilor de lux apeleaza la repararea

Bmw-ul este o marca foarte des intalnita pe strazile din Romania pentru ca foarte multi romani se

Intr-o lume in care viteza este cuvantul de baza pentru tot ce se intampla ar trebui ca uneori sa

Sezonul rece a sosit si cu totii ne dorim sa plecam in vacanta la munte ,la tara la bunici sau ci

Pentru a fi posibila aceasta comparatie ar trebui ca mai intai de toate sa vorbim despre fiecare

Motorul este partea care pune in miscare in masina si daca ar exista un grad de comparatie intre