De unde stim ca motorul are probleme cu turbina?

3 minute , timp de citit

Indiferent de tipul de masina pe care il ai in dotare acesta, uneori, poate intampina ceva probleme serioase in ceea ce priveste turbina. Bineinteles ca si in cazul acestor probleme gasim cativa factori importanti ce duc la acest lucru, iar printre acestia putem aminti de:

combustibilul de proasta calitate;

intretinerea necorespunzatoare a motorului autoturismului tau;

In afara de aceste doua principale motive trebuie sa specificam faptul ca veti descoperi si alti factori in momentul in care turbina va necesita o reparatie sau chiar inlocuirea acesteia. Spre exemplu s-ar putea sa intampinati urmatoarele situatii care nu sunt de dorit si mai degraba ar fi foarte bine daca le-ati putea, eventual, sa le ocoliti si sa nu cadeti in aceste “capcane”:

un nivel scazut de ulei;

ulei ce detine si anumite impuritati;

diferite corpuri straine;

un motor supraturat;

un motor subturat;

Asa cum am spus si in primul paragraf daca nu ai grija de motorul masinii tale vei avea de intampinat ceva probleme cu turbina, iar in aceasta categorie putem sa includem atat motorul subturat, cat si motorul supraturat. Pe langa aceste probleme legate de intretinerea motorului trebuie sa aveti in vedere si faptul ca lispa uleiului sau un ulei cu impuritati poate provoca daune serioase, cat si aparitia diferitelor corpuri straine in galeria de admisie sau cea de evacuare. 

Insa degeaba stim despre toti acesti factori, daca nu stim cum sa recunoastem eventualele probleme ce pot aparea la turbina, mai exact daca nu recunoastem cum se comporta o turbina defecta.

Cum ne dam seama ca aveam probleme cu turbina?

In cazul masinilor ce sunt dotate cu senzori nu mai este nevoie sa te ingrijorezi, deoarece acesti senzori te vor anunta cu privire la acest lucru printr-un martor de bord ce se va aprinde. Insa daca nu ai o masina dotata cu senzori trebuie sa ai in vedere urmatorii factori: un consum destul de mare, lipsa de putere si bineinteles fumul pe evacuare. 

Oricum pentru a va asigura daca aveti sau nu probleme cu turbina cel mai bine ar fi sa mergeti intr-un service specializat pe aceasta problema si care sa va testeze masina. Iar daca problemele se adeveresc in cazul turbinei voastre veti fi nevoiti sa va ganditi si sa luati o hotarare in privinta a ceea ce puteti face pentru a putea solutiona problema. 

Ce poti face pentru a solutiona problemele legate de turbina?

Si in acest caz putem vorbi despre cateva solutii concrete. In primul rand va puteti indrepta catre parcurile de dezmembrari auto pentru a va putea achizitiona o turbina din dezmembrari , care sa o substituie pe cea cu probleme. Totodata va puteti vinde turbine veche in centrele specializate pentru a va recupera o parte din banii cheltuiti pe turbina functionala. 

Bineinteles ca mai aveti posibilitatea sa va achizitionati o turbina noua sau, de ce nu, sa incercati sa remediati si sa indreptati problemele turbinei pe care o aveti in dotare. Cu toate acestea ar trebui sa va ganditi ca aceasta solutie nu pare a fi una benefica si care sa va foloseasca foarte mult timp. Alte articole auto care ar putea sa te intereseze

Pentru o persoana preocupata de starea masinii ei va stii si va lua in calcul orice informatie o

Fie ca vorbim de sezonul de iarna sau de cel de vara trebuie sa aveti in calcul functionarea sist

Pentru detinatorii de automobile una dintre cele mai frecvente ingrijorari ale lor se refera stri

Cei mai multi dintre specialistii auto vor spune ca vei avea nevoie de un intercooler, numai daca

Ca drumurile din tara asta sunt atat de proaste incat vei strica masina cel putin o data pe luna

Citroen C4 a aparut pentru prima data pe piata in anul 2004 ca o masina compacta din segmentul

Renault este o marca cu traditie la noi in Romania si daca ne amintim Nicole Ceausescu a dat ordi

Indiferent de tipul de masina pe care il ai in dotare acesta, uneori, poate intampina ceva proble