De unde stim ca motorul are probleme cu turbina?

3 minute , timp de citit

Indiferent de tipul de masina pe care il ai in dotare acesta, uneori, poate intampina ceva probleme serioase in ceea ce priveste turbina. Bineinteles ca si in cazul acestor probleme gasim cativa factori importanti ce duc la acest lucru, iar printre acestia putem aminti de:

combustibilul de proasta calitate;

intretinerea necorespunzatoare a motorului autoturismului tau;

In afara de aceste doua principale motive trebuie sa specificam faptul ca veti descoperi si alti factori in momentul in care turbina va necesita o reparatie sau chiar inlocuirea acesteia. Spre exemplu s-ar putea sa intampinati urmatoarele situatii care nu sunt de dorit si mai degraba ar fi foarte bine daca le-ati putea, eventual, sa le ocoliti si sa nu cadeti in aceste “capcane”:

un nivel scazut de ulei;

ulei ce detine si anumite impuritati;

diferite corpuri straine;

un motor supraturat;

un motor subturat;

Asa cum am spus si in primul paragraf daca nu ai grija de motorul masinii tale vei avea de intampinat ceva probleme cu turbina, iar in aceasta categorie putem sa includem atat motorul subturat, cat si motorul supraturat. Pe langa aceste probleme legate de intretinerea motorului trebuie sa aveti in vedere si faptul ca lispa uleiului sau un ulei cu impuritati poate provoca daune serioase, cat si aparitia diferitelor corpuri straine in galeria de admisie sau cea de evacuare. 

Insa degeaba stim despre toti acesti factori, daca nu stim cum sa recunoastem eventualele probleme ce pot aparea la turbina, mai exact daca nu recunoastem cum se comporta o turbina defecta.

Cum ne dam seama ca aveam probleme cu turbina?

In cazul masinilor ce sunt dotate cu senzori nu mai este nevoie sa te ingrijorezi, deoarece acesti senzori te vor anunta cu privire la acest lucru printr-un martor de bord ce se va aprinde. Insa daca nu ai o masina dotata cu senzori trebuie sa ai in vedere urmatorii factori: un consum destul de mare, lipsa de putere si bineinteles fumul pe evacuare. 

Oricum pentru a va asigura daca aveti sau nu probleme cu turbina cel mai bine ar fi sa mergeti intr-un service specializat pe aceasta problema si care sa va testeze masina. Iar daca problemele se adeveresc in cazul turbinei voastre veti fi nevoiti sa va ganditi si sa luati o hotarare in privinta a ceea ce puteti face pentru a putea solutiona problema. 

Ce poti face pentru a solutiona problemele legate de turbina?

Si in acest caz putem vorbi despre cateva solutii concrete. In primul rand va puteti indrepta catre parcurile de dezmembrari auto pentru a va putea achizitiona o turbina din dezmembrari , care sa o substituie pe cea cu probleme. Totodata va puteti vinde turbine veche in centrele specializate pentru a va recupera o parte din banii cheltuiti pe turbina functionala. 

Bineinteles ca mai aveti posibilitatea sa va achizitionati o turbina noua sau, de ce nu, sa incercati sa remediati si sa indreptati problemele turbinei pe care o aveti in dotare. Cu toate acestea ar trebui sa va ganditi ca aceasta solutie nu pare a fi una benefica si care sa va foloseasca foarte mult timp. Alte articole auto care ar putea sa te intereseze

Cand spui dezmbrari masini, dezmembrari auto, probabil ca prima imagine ce iti vine in minte nu e

Ford Focus III Este Unul Dintre Noile Modele din Dezmembrari

Cea de-a treia generatie de Ford Focu

Opel este una dintre marcile care s-au vandut cu succes in Romania si este o marca de masini foar

Cu siguranta in Romania sunt foarte multi pasionati ai marcii Ford si foarte multi romani au al

Fiat este una dintre marcile accesibile ca si pret si din aceasta cauza este o masina des intal

Pentru a recunoaste problemele filtrelor este necesar, printre multe altele, sa stim la ce ne aju

De foarte multe ori esti tentat sa cauti piesele cu cele mai mici preturi pentru a putea realiza

 Volkswagen sau prescurtat VW este o marca foarte des intalnita in Romania pentru ca romanii